Young Car Mechanic 2022 - Interjú a versenysorozat győztesével - Kovács Bálint

A Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő diák tanulmányi verseny győztese Kovács Bálint zalaegerszegi diák lett! Vele beszélgettünk a versenyről


IC: -        Szia Bálint! Kérlek mondj magadról néhány szót!

KB: -      A nevem Kovács Bálint 20 éves és a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum végzős diákja vagyok.

IC: -        Mít gondoltál a Young Car Mechanic nemzetközi döntője előtt? Hogyan készültél? 

KB: -      Úgy indultam neki, hogy szeretném megnyerni. Enélkül nincs is értelme. Magam jól ismerem, a többiek tudásáról azonban nem tudtam semmit. De aki e verseny nemzetközi döntőjébe bejutott annak a tudása már egy magas szintet feltételez! A felkészülésem fókuszában az elméleti ismeretek voltak. A gyakorlati részét az autószerelésnek napi szinten gyakorlom. 

IC: -        Mire gondoltál menetközben? 

KB: -      Csak magamra és a feladatokra koncentráltam. Igyekeztem minden feladatnál minél jobban teljesíteni és egy magas átlagpontszámot „hozni”. Az első nap figyeltem az eredményeket és láttam, hogy „jól állok”. Ez csak plusz motivációt jelentett. A nap végi 1. helyezés viszont egy kicsit inkább terhet jelentett számomra. Ez tartott egyészen a 2. nap első feladatáig. Úgy álltam hozzá, hogy 0-ról indulunk. Ismét csak a saját teljesítményemmel foglalkoztam és 100%-osan igyekeztem a feladatokra koncentrálni. 

IC: -        Miután vége lett?

KB: -      Megkönnyebbültem. Úgy éreztem, hogy elértem a győzelemhez szükséges pontszámokat. Hiszen a sajátommal tisztában voltam. Az eredményhirdetésnél ennek ellenére szinte nem is akartam elhinni! 

IC: -        Mit jelent ez neked, a szakmai és privát életet tekintetében?

KB: -      Óriási élmény volt! Sok tapasztalattal, ismeretséggel lettem gazdagabb. A ilyen sikerek megalapozzák az ember magabiztosságát és hitét a befektetett munkában.

IC: -        Mit üzennél a többi autószerelő fiatalnak?

KB: -      A legfontosabb: legyenek alázattal a szakmájuk iránt! Mindenkinek saját magának kell megdolgoznia a sikerért és fejlesztenie önmagát! 

IC: -        Köszönöm Bálint! Mindketten tudjuk, hogy még fogunk találkozni! 

KB: -      Én is köszönöm az Inter Cars-nak, hogy társaimnak és nekem is ilyen színvonalas versenyen volt lehetőségem tesztelni és fejleszteni a tudásom!