Elindult a Young Car Mechanic verseny következő versenyévad!

-Megkezdődött a Young Car Mechanic verseny legújabb évada! A fiatal autórajongókat összehozó eseménynek ez a nyolcadik kiadása. Az autószerelői ismereteket és készségeket népszerűsítő verseny egyre felkapottabb, 10 országból érkeznek résztvevők. Íme az idei év kiemelt eseményei.


Elindult a Young Car Mechanic verseny következő versenyévad!

 

Megkezdődött a Young Car Mechanic verseny legújabb évada! A fiatal autórajongókat összehozó eseménynek ez a nyolcadik kiadása. Az autószerelői ismereteket és készségeket népszerűsítő verseny egyre felkapottabb, 10 országból érkeznek résztvevők. Íme az idei év kiemelt eseményei.

 

A Young Car mechanic verseny egyedülálló lehetőség a fiatal autószerelők számára, hogy megmutassák képességeiket és értékes tapasztalatokat szerezzenek mint autószerelők. Az idei, nyolcadik év különösen érdekesnek ígérkezik.

 

A verseny egyik legfontosabb szempontja az autószerelői szakma népszerűsítése a fiatalok körében. A nemzeti selejtezőkön nem kevesebb mint 10 ország vesz részt, így a Young Car Mechanic a régió egyik legrangosabb autóipari versenye. Bulgária, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Horvátország és Görögország azok az országok, melyek képviselői a nemzetközi döntőn versenyeznek majd, bemutatva tudásukat és képességeiket.

 

Érdemes megemlíteni, hogy Lengyelországban a Young Car Mechanic kezdeményezést a Young HR program támogatja. A program résztvevői számára a versenyen való részvétel lehetősége olyan hozzáadott értéket jelent, amely oktatási értékeket és tiszta, sőt, sportszerű versengést hoz. A beszállítók számára viszont ez egy lehetőség arra, hogy megismertessék a fiatal autószerelőket a márkájukkal és a termékeikkel.

 

A tavalyi Young Car Mechanic verseny kétségtelenül sikeres volt, és 3200 diákot vonzott. Ez lenyűgöző szám, és a fiatalok autószerelés iránti növekvő érdeklődését és a verseny presztízsét igazolja.

 

Maga a Young Car Mechanic verseny több szakaszra oszlik, így a résztvevők fokozatosan fejleszthetik képességeiket és egyre magasabb szinten versenyezhetnek. Az első szakasz a selejtezők, amelyek minden résztvevő országban külön-külön zajlanak. Ezután a győztesek továbbjutnak a nemzeti döntőbe, és onnan a legjobb tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy részt vegyenek a nemzetközi döntőn.

 

Az idei Young Car Mechanic verseny kiemelt eseménye a nemzetközi döntő, amelyet Litvániában rendeznek meg. Ez egyedülálló lehetőség a döntősök számára, hogy találkozhassanak és összemérhessék tudásukat más országokból érkező társaikkal, valamint értékes díjakat és elismeréseket szerezzenek. A döntősök számára a versenyt követően egy "Winner Trip" elnevezésű oktatási és képzési programot is szerveznek, amelynek során a résztvevők néhány napot az adott országban töltenek, ahol megismerkedhetnek a helyi kultúrával, illetve a verseny partnereinek gyáraiban és raktáraiban tett látogatás során felfedezhetik az alkatrész logisztikai és gyártási folyamatait.

 

Nem szabad megfeledkezni a verseny partnereinek támogatásáról sem, akik kulcsszerepet játszanak az esemény megszervezésében. Idén az NRF is csatlakozott a partnerkörhöz, és ezzel olyan elismert márkák sora bővült, mint a ZF Aftermarket, a Bosch, a Schaeffler, a Meyle, a Shell, a Febi Bilstein, a Continental, az Elring, a Filtron, a Varta és a Valeo. Az ő részvételüknek köszönhetően a versenyzők hozzáférhetnek a legújabb autóipari technológiákhoz és termékekhez, ami csak gyarapítja a diákok tapasztalatait.

 

Az idei Young Car Mechanic verseny rengeteg izgalmat és kihívást ígér. Nemcsak arra ad lehetőséget, hogy értékes tapasztalatokra tegyenek szert autószerelőként a diákok, hanem arra is, hogy találkozzanak más országokból érkező társaikkal, és kialakuljon bennük az autóipar iránti szenvedély. Minden autó- és autóipar kedvelő számára ez egy olyan esemény, amit nem szabad kihagyni.

 

Javasoljuk, hogy kövesse a verseny hivatalos weboldalát a https://www.youngcarmechanic.hu/ címen, valamint a közösségi médiában, hogy mindig naprakészen értesüljön a Young Car Mechanic 8. fordulójának legfrissebb híreiről!