Young Car Mechanic Magyarország Döntő 2022 - Shell

2022-ben először működtünk együtt a Shell márkával a Young Car Mechanic verseny minél magasabb szintű színvonalának megteremtésében. Kiváló teljesítmény, jókedv és professzionalizmus amit nyújtottak a verseny és mi a szervezők számára. Nagy megtiszteltetés és öröm volt velük dolgozni a nemzeti döntőn és már várjuk a nemzetközi döntőn a közös munkát!


Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Shell kenőanyagokat és az Orbico Hungary Kft-t képviselve részt vehettünk a 2022-es YCM döntőjén. A rendezvény magas színvonalú volt, az Inter Cars és a Csanak Autó munkatársai hihetetlen erőfeszítéseket tettek annak megszervezésére kiegészülve a támogatókkal. A döntőbe jutott 6 versenyzőt érdeklődve és izgatottan vártuk kenéstechnikai feladatokkal a Shell állomáson.

Kenőanyagokkal foglalkozó munkaállomásunkon a versenyzőknek el kellett végezni egy komplett olajcserét, a megfelelő olaj kiválasztásától a fáradt olaj leeresztésen át a betöltésig. Ezen felül fékfolyadékot és hűtőfolyadékot is vizsgálniuk kellett és még egy elméleti kérdéssor is várta őket. 

Összességében egy jól megszervezett, sikeres rendezvényen vehettünk részt, ahol a versenyzők tudását igazából az elméleti kérdéssorral tudtuk kismértékben megkülönböztetni, mivel a gyakorlati feladatokon szinte kivétel nélkül maximum pontszámot értek el. Tisztán, körültekintően és gyorsan dolgoztak a feladatok alatt és nem utolsó sorban tudatosan.

Fontosnak tartjuk, hogy az autószerelő tanulók már az iskolás éveik során megismerkedjenek a legmodernebb kenőanyagokkal, és a megfelelő tudást tanáraiktól és mestereiktől is megszerezhessék kenéstechnika témakörben.

Több diák is úgy nyilatkozott a nap vége felé, hogy olyan érzésük van, mintha egy rendes műszakot kellett volna ledolgozniuk, amivel mi támogatók is maximálisan egyetértettünk, mégis még az utolsó körben is teljes koncentráció volt jellemző a versenyzőkre és bírákra egyaránt, de azért a jókedv sem veszett el. 

Gratulálunk az országos döntő résztvevőinek, és sok sikert kívánunk a magyar versenyzőnek a nemzetközi döntőhöz!

 

Üdvözlettel /  Best regards

Takács Edit & Kalácska László & Fehér Tamás